............................................... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
__________________________________________________________________________________________________________
......................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
_________________________________________________________________________________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................ Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Συνελήφθη 63χρονος στην περιοχή της Πάρνηθας πριν να σπείρει πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ   
ΤΕΤ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Εμπρηστικό υπέρ-εξοπλισμό κατείχε ο 63χρονος

Πλήθος υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και...για εμπρησμούς


Υλικά με τα οποία θα μπορούσε να σπείρει πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα, είχε στην κατοχή του ο 63χρονος που συνελήφθη στις 15 του μήνα στην περιοχή της Πάρνηθας.
Αναπτήρες, κεριά, σπίρτα βραδείας καύσης, δοχεία και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, καπνογόνα, κροτίδες, είναι μερικά από τα αντικείμενα που βρήκε η αστυνομία έπειτα από έρευνα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του.
Αναλυτικότερα, οι Αρχές βρήκαν στο αυτοκίνητό του έντεκα αναπτήρες, 98 κεριά τύπου «ρεσό», πέντε πανιά, το ένα περιτυλιγμένο σε κερί τύπου «ρεσό» με προσαρμοσμένο ξύλο, spray με ένδειξη «εύφλεκτο», 42 tire-up, σκούρος φακός (κρύσταλλο), δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, τέσσερα τεμάχια αφρολέξ, πλαστικό βάζο με βαζελίνη και πλαστικό δοχείο γεμάτο με υγρό.
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: άλλοι 37 αναπτήρες, 34 σπίρτα βραδέως καύσεως, οκτώ φυσίγγια και τρεις κροτίδες, μαχαίρι εντός δερμάτινης θήκης, πυξίδα στρατιωτικού τύπου, επτά κουτάκια με σπίρτα μικρού μεγέθους, πλαστικό μπιτόνι με διάφανο υγρό, δύο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη, πλαστικό μπουκάλι με υγρό, 60 αντικουνουπικές πλακέτες και 19 βραδύκαυστες καπνογόνες σπείρες (αντικουνουπικές).
Σε βάρος του 63χρονου ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στην και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κλπ. σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Ο ίδιος, υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με εμπρησμούς και ότι πήγαινε να ανάψει τα εικονίσματα της Παναγίας στην Πάρνηθα.
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του, και τον περιγράφουν ως έναν μοναχικό και περίεργο άνθρωπο, ενώ για την ώρα δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για μεγάλες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Ανατολική Αττική.

πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου