............................................... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
__________________________________________________________________________________________________________
......................................"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
_________________________________________________________________________________________________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ξόδεψα πολύν άνεμο για να μεγαλώσω. Μόνον έτσι όμως έμαθα να ξεχωρίζω τους πιο ανεπαίσθητους συριγμούς, ν' ακριβολογώ μες στα μυστήρια................ Οδ. Ελύτης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

   ΕΚΔΗΛΩΣΗ    
150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι
12.11.2018,

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO για 6η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2018, στις 21.00, στο Public Cafe (Public, 5ος όροφος, Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).
Η θεματική «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή: η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει "κλειδιά" για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή κι εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο.
Για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι, οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα εστιαστούν στη συμβολή του Γκάντι στην ανάδειξη της ευθύνης του ατόμου για τη θετική αλλαγή στην κοινωνία και τον κόσμο.

Θα μιλήσουν οι:
Δρ. Κώστας Φραντζικινάκης, Ερευνητής, Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα, με τίτλο παρουσίασης «H φιλοσοφία μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο»
Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης, Ινδολόγος, Καθηγητής, Συγγραφέας, Πρόεδρος της Ελληνο-Ινδικής Εταιρείας Πολιτισμού & Ανάπτυξης, με τίτλο παρουσίασης «Η Οικουμενική Προσωπικότητα του Μαχάτμα Γκάντι»
Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και πολλή συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου